Giftiga växter i trädgården

Giftiga växter i trädgården

Många av våra vanligaste trädgårdsväxter samt ”innekrukväxter” är giftiga. En giftig växt smakar ofta mycket illa, vilket gör att människan automatiskt spottar ut den farliga och giftiga växten. Allvarliga förgiftningar är som tur är väldigt ovanliga. Vill du lära dig mer om giftiga trädgårdsväxter, titta in på länken http://www.giftinformationen.se. Visste du att den lilla söta vitsippan är giftig. Vitsippan kan vid en längre tids beröring ge blåsor och smärtor. Smörblomman är i torkat tillstånd helt ofarlig men giftig när den är färsk.

Några av våra vanligaste trädgårdsväxter som Pingstlilja, Kaprifol, Liguster, Hästkastanj, Riddarsporre och Harsyra är samtliga giftiga i någon form. Behöver man leva i ständig skräck för att ens barn ska förgiftas av alla växter i vår omgivning? Nej, naturligtvis inte! 

Se din trädgård som en plats för kunskap. Lär hela familjen vad som kan ätas och vad som är olämpligt och rent av giftigt att äta. Riktigt små barn och husdjur måste naturligtvis alltid hållas under uppsikt!

 

Postadress:
CN:s Gräv AB
Gökärtstigen 2
589 23 Linköping

Telefon:
013/154453
Mobiltelefon: 070/378 97 21
E-post: info@cnsgrav.se

 

Vårt koncept är:

Kunnande, modern teknik samt ett väl utfört arbete till rimliga fasta priser med garanti.